Видове климатици

Фирмите производители на климатици предлагат разнообразни решения за всякакви нужди. Климатиците са най-разнообразни:

Таванно-подови климатици

От самото название е ясно, че може да се монтира както на тавана, така и на пода. Този вид климатици се поставя там, където архитектурата е малко по-особена – така например високите и големи прозорци не позволяват инсталирането на друг тип климатик. Съществува и таванно-стенен тип климатик, който може да се инсталира на стената или на тавана.

Касетъчен тип климатик

Елегантен и стилен климатик, състои се от тяло и касети, скрити в окачен таван. Този вид климатик разпределя въздуха в четири посоки, което го прави идеален особено за офис сгради. Изключително мощни климатици, които са и сравнително тихи по време на експлоатация.

Сплит-системи

Най-предпочитаният вид климатици от клиентите! Икономични са и високо ефективни, а в същото време се отличават и с ниски нива на шум и стилен дизайн. Тези климатици имат външно и вътрешно тяло и биват инвенторни, хиперинвертори и конвенционални. В тръбите им циркулира фреон, който щади околната среда и Вашето здраве.

Мулти-сплит системи

Представлява едно външно тяло и няколко вътрешни. Този вариант климатици е удобен в случаи, когато няма възможност за монтирането на няколко външни тела. Има комбинации 1 външно и 2, 3 или повече вътрешни тела. Но е важно да знаете, че ако външното тяло дефектира всички вътрешни тела спират да функционират. А и в повечето случаи този вариант излиза по-скъпо, поради това този вид климатични системи не е разпространен на нашия пазар и повечето хора се спират на стандартните сплит системи.

Колонен тип климатик

Наричат се колони, защото вътрешното тяло наподобява колона. Този тип климатици се отличават с голяма мощност. Създават силен поток от въздух и се предпочитат по-скоро за ресторанти, конферентни зали и други помещения с голям обем.

fb klimatici24.com - Share